Que en penso

Estudiant de Ciències Polítiques que vol explorar noves formes i publicar tot allò que li vingui al cap, ja sigui, política, un diari o simples historietes.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Immigrants?, no gràcies?


Immigrants?

Quan parlem d'aquest tema molta gent em diu que sóc jove i utòpic, tot i que crec que molts cops tingui jo raó pura. Ara s'ha posat de moda parlar sobre aquest tema a causa de l'expulsió dels gitanos romanesos a França.

L'altra dia parlant amb persones properes, que no esmentaré qui són, em van dir que estaven d'acord amb la decisió francesa, cosa que em va indignar, francament. Estereotipar tot una societat posant etiqueta de lladres, a part de ser xenòfob, és ser antidemocràtic. La mateixa ràbia que ens fa a nosaltres que ens diguin egoistes per ser catalans o no treballadors per ser espanyols (tal com diu el wall street journal) els hi fa a ells aquest rol imposat que tenen.

Es immoral que França expulsi aquesta gent, però encara ho és més quan Romania va entrar a la Unió Europea i França va estar d'acord a que hi entrés amb Bulgària amb la condició que els seus ciutadans no fossin de ple dret a Europa i no hi hagués transit lliure de persones i mercaderies. Per això a les seves entrada va posar una prerrogativa, per si en algun futur (ara present) passava coses com aquestes. Aquesta és la lliure i moderna França, aquell país que cantava llibertat, igualtat i fraternitat finalment s'ha quedat amb l'Estat del genocidi cultural, la colonització més cruel i l'expulsió d'ètnies.

Sarko, per això, a fet una mera representació, ja que els gitanos que ha expulsat no arriben als 3000, que ara es reparteixen per altres països d'Europa, que són un exemple ínfim del total de gitanos que viuen en el seu territori, ja que la gran majoria tenen carnet de residents francesos i no poden ser expulsats. Per tant, el que ha fet es ensenyar a la gent de dretes el gran poder que té, que es resumeix en fer fora el que pot o el que li deixen.

El president de totes formes tampoc guanyarà grans vots amb aquesta estratègia. És cert que la seva popularitat a augmentat de forma generosa des de que ho va fer, tot i que la intenció de vot de la població no va en aquest camí. Els electors de drets a la pregunta “del 0 al 5 com valora a Sarkozi” la seva valoració a pujat, però això no representa que el vagin a votar, que per això ja tenen el seu partit pro-Le pen.

Hauríem de veure com hem arribat a aquest gran problema. Pel que es veu, ser francès amb papers no és de gran complicació, el que sí que ho és, és la teva integració depenent de quin origen tens. Els gitanos no són els únics que tenen problemes a França. Recordem la problemàtica als suburbis parisencs de fa 4 anys. Francesos que no troben feina i barris que tenen index d'atur amb números del més del 50% ens haurien de portar a la pregunta: En que s'ha fallat?. Dons que la integració no ha sigut un gran èxit, sinó un total fracàs, tal per França com per gairebé tots els països Europeus. Però aquest no és el tema de l'actualització, i ja la discutiré un altre dia.

Per acabar vull fer referència a la frase: “Els teus avis van lluitar molt per tenir el que tenim i aquesta gent ens ho està treien”. Això és dit tant per gent de dretes com d'esquerres, dons jo n'estic fart!. Els meus avis, no van lluitar per tot el que tinc en la societat, simplement van dedicar-se a viure el seu temps. Els avis que van lluitar per això, ho feien internacionalment i per tant estarien contents de que aquesta gent, com ells diuen, se n'aprofitin. I finalment, dir que hi ha molts avis que van lluitar per tot el contrari, és van aprofitar d'aquesta gent a Cuba, Marroc i d'altres països que van engreixar les nostres arques i que ja ningú recorda. També hi ha molts avis que van lluitar o donar suport a Franco, i si fos el seu net no estaria orgullós. Així que és una frase que no m'agrada gents en aquest sentit!.

Esperant que us agradi tot aquest escrit i a veure si algú comenta quelcom

Salut i Força

1 comentari:

quiquepim ha dit...

un buen texto mai frend!
mi abuelo luchó pq le pusieron una escopeta en la mano y dijeron: USTED DISPARA A LOS DE ENFRENTE y ala. Así que es falso, ni nuestros abuelos sabían qué coño pasaba.
Y la verdad que si lucharon para tener el mundo que tenemos hoy, mejor se hubieran quedado de brazos cruzados