Que en penso

Estudiant de Ciències Polítiques que vol explorar noves formes i publicar tot allò que li vingui al cap, ja sigui, política, un diari o simples historietes.

dilluns, 16 de maig del 2011

Carta de Z4 per a MCECC


Estimats Monitors i Monitores de Catalunya;


Potser haureu escoltat ja, a través d'un altre canal, que l'Esplai Torxa ha tancat les portes del que fins fa poc més d'unes setmanes ha sigut casa seva, des de fa tot just 25 anys.


Aquest any, aquest Esplai va obrir amb la il·lusió pròpia d'aquells que celebren una xifre rodona i volen contagiar la seva alegria i les seves ganes al reste de la Zona i del MCEC. Això es va es estroncar quan ara fa una mica més de tres mesos, va arribar un burofax a l'entitat, de part del rector, que deia que el contracte de les sales s'acabava en un plaç de 3 mesos i que en aquella data havien d'abandonar el recinte. Primer de tot, espantats pel que podia passar van decidir no fer pública aquella nota i intentar debatre internament les possibles solucions que sense cap dubte passaven per parlar amb el Mossèn i que ell, amb els seus ulls, veiés la bona feina que voluntàriament s'estava fent pel barri. Això no ha sigut possible, ja que la relació històrica de l'entitat amb el capellà no ha estat del tot correcte, cosa que no jutgem ni per part d'uns ni per part de l'altre.


A posterior, es va rebre la notícia que l'entitat Torxa (formada per moltes més agrupacions socials a part de l'Esplai) havia de deixar tots els locals de l'Església per reparar el sistema elèctric, al·legant un deteriorament de tota la xarxa central. Entre aquestes mitges paraules i amb un procediment molt enrevessat i feixuc va arribat el dia de fer les maletes i tancar la porta.


Zona 4 no jutja si és lícit que una parròquia pugui decidir tancar els seus locals per a entitats voluntàries, pel motiu que sigui. Tampoc volem ficar-nos on no ens demanen i complicar encara més tot el procediment. Només volem fer saber que Torxa, sent una entitat històrica en el nostre Districte té el dret de seguir existint per tota la feina bona que ha fet, fa i pot seguir fent. Només volem informar de que amb el tancament dels locals es fa fora a 400 persones i s'empobreix el teixit social de la nostre ciutat. Creiem que un burofax i tres mesos no són prou per a fer oblidar una història de lluita i d'il·lusions com és la vida d'un Esplai, com molt bé sabeu tots i cadascun dels monitors i monitores d'arreu de Catalunya. Des de Z4, creiem que Torxa ha de seguir existint, ja sigui des de la parròquia, si després de tota la lluita el final és positiu, o ja sigui en un altre lloc, fent feliços els infants i joves del Guinardó i ampliant el teixit associatiu i de cultura del nostre Districte.


Per això i per molt més agrair la lluita que està fent Torxa en aquest moment de pujada i estendre la mà per quan ens la vulguis agafar. Perquè Torxa sempre serà de la Zona i sempre viurà en el nostre cor.


Visca Torxa i Visquin els Esplais.


Zona 4.